Samme lottotal udtrukket to gange på en måned!

Samme lottotal udtrukket to gange på en måned!

Mange lottospillere spiller de samme "lykketal" uge efter uge - og selvom sandsynligeden for at den samme talkombination bliver udtrukket to gange er forsvindende små, så er det sket i det israelske statslotteri, og det oven i købet på under en måned. 36, 33, 32, 26, 14, 13 er den  talkombination, der er blevet udtrukket to gange - et syvende tal, er "det stærke tal", der bestemmer gevinstens størrelse, og det var den eneste forskel på udtrækningerne.

Sandsynligheden for at det sker er 1 til 4.000.000.000.000 - én til fire billioner. Til sammeligning, siger Zvi Gilula, der er statistikprofessor på det hebraiske universitet i Jerusalem til cnn.com: "Det svarer til sandsynligheden for, at der er liv på Mars."


Rygterne er gået, om der kan være tale om snyd, men de ansvarlige i Miphal HaPayis-nationallotteriet nægter, at der er tale om snyd.

"Selv om sandsyndligheden er lille, kan tallene blive trukket igen. Det kan ske, og det er sket," siger Haim Melamed fra lotteriet.

Du kan altså trygt forsætte med at spille din sædvanlige 5-ugers kupon, med din og families fødselsdag, antal hunde og andre spøjse lykketal - statistikken er ligeglad - alle tal har samme sandsynlighed for at blive udtrukket.

asd