DM i bordfodbold rykker ind på fodboldens arena

DM i bordfodbold rykker ind på fodboldens arena

Danmarksmesterskaberne i bordfodbold skal i år spilles på græs. For selvom bordfodboldspillere tørrer litervis af sved af panden og har en hamrende høj puls, så bliver bordfodbold endnu ikke betragtet som en sport på lige fod med dart, svømning eller tennis.

Derfor rykker bordfodbolden endnu tættere på en af de rigtigt store sportsgrene, når DM i år afholdes på Fodboldfabrikken på Vesterbro.

Her står kampen fredag, lørdag og søndag om at finde landets bedste bordfodboldspillere, når op mod 200 spillere samles.

På Fodboldfabrikkens baner, hvor det normalt er menneskelige fødder, der sparker til bolden, bliver der spillet på 30 Bonzini-borde, hvor spillerne hænger på stænger og hvor der laves masser af tricks for at få bolden i mål.

"Vi er glade for samarbejdet med Fodboldfabrikken. Stedet danner perfekte rammer om turneringen, og vi håber, at det kan få bordfodbold til at fremstå som den seriøse sportsgren, som det er", siger Sven Wonsyld, der er turneringsansvarlig.

Fredag 9. september startes der ud med mix double. Lørdag 10. september, som er den største dag, spilles der Open Double, Dame Double og Junior Double.
Søndag 11. september er tilegnet finaler og Open Single og Dame Single.

Spillerne har forberedt sig i månedsvis til denne weekend. Skud, afleveringer og udstyr er blevet tilpasset og justeret, så det er klar til Danmarks største bordfodboldturnering.
 

Deltagerne er blandt andet dameholdet Amalie Bremer og Camilla Lohmann, der netop i år har vundet verdensmesterskaberne. Derudover kommer herrelandsholdet, som fik bronze ved det seneste VM og ikke mindst verdens bedste juniorer.

Fakta om bordfodbold:
Der spilles på franske Bonzini-borde. Der forventes at deltage 200 spillere fra hele landet. Der er dress code, specielle håndtag og store præmier.

Du kan læse mere om DM i bordfodbold på Dansk Bordfodbold Forbund

asd