Gyser i kampen om titlen - Årets Spiller

Det var et uhørt tæt kapløb og mange i pokerverdenen gættede til det sidste, om hvem der løb med titlen som årets pokerspiller. Mens alle danske øjne var fokuseret på Rehne Pedersen ved ”Five Diamond Classic”, så resten af pokerindustrien også efter en meget vigtig begivenhed, nemlig hvem af kandidaterne der kunne vride sig fri af feltet og dermed erobre den eftertragtede titel som årets bedste pokerspiller.

I princippet var der et felt på femten mand der lå tæt nok i pointlisten til at vinde – der var kun 1600 point til forskel.

De fem dage på Bellagio blev på alle måder en gyser i ranglistekrigen. Men det skulle vise sig, at kampen spredte sig over hele det nordamerikanske kontinent.

Den amerikanske storspiller John Phan, førte i tre fjerdedele af året listen og mange troede at han ville lukke posen og for alvor besegle sin status på Bellagio.

Men efter at han røg ud af ”Five Diamond Classic” som en af de første, forplantede der sig en chokbølge af håb blandt de spillere der havde en chance for at tage titlen. Specielt hos en spiller blev der pustet til gløderne. Men Nguyen (billedet), så sit snit til at overtage føringen da han stadig var med i ”Five Diamond Classic”.

Men pokerguderen var ikke med Nguyen og som et morbidt sving med tryllestaven sendte de også ham ud i kulden – Det resulterede i at mere svagt rangerede spillere pludseligt lå til at kunne overraske alt og alle ved at stormløbe de to pokerkonger og dermed tage tronen – troede de.

For poker er aldrig helt som det ser ud til. De to herrer John Pran og Men Nguyen havde taget et fly – stort set minutter efter de blev sendt ud på Bellagio – til den anden side af USA, nemlig Atlantic City. Her signede de sig op til 2005 Trump Classic. Dermed skiftede fokus med et slag, fra Bellagio og de andre håbefulde spillere, til Atlantic City og et opgør mellem giganter – John Pran Vs. Men ”The Master” Nguyen.

De spillede begge i et sideevent til hovedturneringen og med henholdsvis en tredjeplads til John Pran og en sejr til ”The Master” og ikke mindst 176 rangliste point – var han dermed urørlig i den samlede stilling. I hovedturneringen sluttede de to storspillere begge udenfor pengene og som en trøstepræmie kunne Men ”The Master” Nguyen altså lade sig kåre som årets spiller 2005. En stor bedrift og en geni streg sikrede titlen…. Det siger også bare lidt om hvor meget der spekuleres over tingene også udenfor bordet.