Bingo spillere udskyder alderdommen

Så er der godt nyt til 'Bingofolket'
En nylig offentliggjort undersøgelse foretaget af Rush University Medical Centre i Chicago viser, at folk, der spiller bingo regelmæssigt, har større chancer for at klare sig bedre, når de bliver ældre. Undersøgelsen afslører bl.a., at de, der involverer sig i sociale aktiviteter i starten af deres pensionsalder, har større chancer for at klare sig bedre senere i alderdommen.

Undersøgelsen, der har fundet sted over en lang årrække, er baseret på 954 ældre, der i starten af deres pensionsalder blev bedt om at udfylde at spørgeskema vedrørende deres fritidsaktiviteter. Når de nåede 80 år, blev de spurgt, hvor mange af deres daglige aktiviteter, de stadig var i stand til at udføre selv uden hjælp. De, som havde deltaget i sociale aktiviteter, herunder bingo, viste sig at have dobbelt så store chancer for at få en mere aktiv alderdom og selvstændig hverdag sammenlignet med de, der ikke havde været socialt aktive.

Ifølge demensspecialisten Bryan James er resultaterne et stærkt bevis på, hvor vigtigt det er at holde sig aktiv, og at det udover fysiske aktiviteter også er vigtigt at inkludere social interaktion med andre mennesker, hvis man vil styrke både hjerne og krop.

Hos det danske online bingo site, OnlineBingo, kommer resultaterne ikke som den store overraskelse. "Vi har længe vidst, at bingoaktiviteter er sundt for hjernen. Det er ren motion for de små grå, fordi bingo kræver, at man holder flere bolde i luften på en gang, og det holder hjernen beskæftiget. Men det er da dejligt, at der nu endelig er kommet en undersøgelse, der viser, at også det sociale aspekt har noget at sige," lyder det fra en talsmand hos OnlineBingo.eu.

"Vi har mange spillere, der godt kan lide at være på chatten på vores site og deltage i det sociale fællesskab, der er derinde. Mange chatter med de andre spillere både før, under og efter spillene, og de møder nye og gamle venner. Så det er da skønt at vide, at vi med vores bingo chatrum kan være med til positivt at påvirke, hvordan alderdommen forløber for vores bingospillere".

På OnlineBingo.eu har man gjort meget ud af netop sociale aktiviteter. Ud over at chatte med hinanden, kan man også være med i daglige konkurrencer, der kører i chatrummet to gange i timen. OnlineBingo.eu har en håndfuld chatmoderatorer tilknyttet, der løbende sætter små gættekonkurrencer og lign. i gang. Det kan være alt lige fra at udpege, hvilke tal der bliver udtrukket næste gang, til at svare på almenvidende spørgsmål. Og det ser ud til at virke. Chatspillene er nemlig ekstremt velbesøgte af både yngre som ældre spillere.

Den omtalte undersøgelse kan findes under News Releases på Rush.edu
 
Grundet den danske lovgivning er det kun tilladet at spille online bingo på Danske Spil - men de har også nogle fede jackpots.
 
Spil online bingo her